Kişisel Verilerin Korunması – Aydınlatma Metni

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni


Shopalm Ödeme Çözümleri ve Teknolojileri Anonim Şirketi ("Shopalm" veya "Şirket") olarak; kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği en önemli önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK" veya “Kanun”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Shopalm tarafından işlenen kişisel verileriniz, bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği alıcı grupları, toplanma yöntemi, hukuki sebebi ve söz konusu kişisel verilere ilişkin haklarınız aşağıda yer almaktadır.

Şirketin açık adresi Bahçelievler Mah. 323/1 Cad. B Blok Gazi Üniversitesi Teknokent Binası No: 10/50b İç Kapı No: 10 Gölbaşı / Ankara, Vergi No: 7691872655’dir.  KVKK açısından Şirket “Veri Sorumlusu” sıfatıyla faaliyet göstermektedir.


1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla Topluyoruz?

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, Şirket tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir:

1) Şirketimiz tarafından sunulan mal ve hizmetleri tanıtmak, üyeleri tanımak ve iletişimi arttırmak, imajı arttırmak, ürün, hizmet ve iletişimini geliştirmek, müşterilere özel promosyon /tanıtım /kampanya ve duyurular hazırlanması ve gönderilmesi, ürün ve hizmetlerin kullanımına ve/veya ödeme koşullarına ilişkin olarak yapılacak değişiklerin bildirilmesi, müşteri anketi, müşteri memnuniyeti uygulamaları ve bilgilendirmeleri yapabilmek, denetim, veri analizi, araştırma, istatistiksel çalışma, trendleri anlama, pazarlama ve reklam hizmetlerinde kullanmak,

2) Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,

3) Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,

4) Şirket’ in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini,

5) İlgili mevzuat hükümleri gereği akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek, yasal yükümlülüğü yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

6) Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,

7) Doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak


2. Şirket Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyor?

Kimlik Bilgileri : İsminiz, soy isminiz, T.C. kimlik numaranız, doğum tarihi ve Şirket’e tarafınızca açık rızanız dahilinde temin edilen sair bilgiler.

İletişim Bilgileri : Cep telefon numaranız, e-posta adresiniz ve adres bilgileriniz

Finans Bilgileri : Ödemelere ve ödeme yöntemlerine ilişkin bilgileriniz

Müşteri İşlem Bilgileri: Alışveriş/ sipariş geçmişi, sipariş bilgisi, sipariş sayısı, fatura bilgileri, talep/ şikayet bilgisi, yorum, puan ve değerlendirme bilgileriniz


3. Hakkınızda Hangi Kişisel Verileri Hangi Yollarla Topluyoruz?

Kişisel verileriniz üye kayıt formu, internet üzerinden doldurulan kayıt/başvuru formları ŞİRKET resmi e-mail adresi olan  bilgi@shopalm.com adresine, Şirket’e ait herhangi bir mail adresine veya shopalmodeme@hs06.kep.tr KEP adresine kişisel veri gönderilmesi durumunda söz konusu iletişim kanalları vasıtasıyla toplanmaktadır. Bu kapsamda Şirket, üye kayıt sürecinde kimlik fotokopisi, adres gösterir belge (ikametgah, elektrik faturası vb. belgeler), banka/IBAN numarası bilgisi ve sosyal medya hesabı/internet sitesi bağlantısı gibi evrakları üye /kullanıcı adaylarından talep edilebilir. 

Kişisel veriler, fiziken evrak gönderilmesi, Şirket’in sağladığı bir evrakın fiziken doldurulması, 0312 429 03 04numaralı hatların veya Şirket’e ait diğer dahili numaraların aranması suretiyle de toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz ayrıca otomatik yollarla https://www.shopalm.com adresi ve uzantılarında kullanılan çerezler (cookie) vasıtasıyla da toplanmaktadır. Söz konusu çerezler, yalnızca ziyaretçinin siteyi tam verimlilikte kullanabilmesi için gerekli çerezler olup ziyaretçinin tercihlerini hatırlamak amacıyla kullanılmakta ve başka bir kişisel veri temin etmemektedir.  Çerez politikamıza https://www.shopalm.com/cerez-politikasi/ adresinden ulaşabilirsiniz.


4. Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebebi

KVKK, kişisel verilerin işlenme şartlarını 5. maddesinin 2. fıkrasında listelemektedir. Eğer bir veri sorumlusu tarafından kişisel verilerin işlenme amaçları, KVKK’da listelenmiş olan kişisel veri işleme şartları çerçevesinde değerlendirilebiliyorsa, o veri sorumlusu kişisel verileri hukuka uygun olarak işleyebilmektedir. Bu kapsamda Şirket tarafından da güdülmekte olan kişisel veri işleme amaçlarının, KVKK’da düzenlenen kişisel veri işleme şartları kapsamında değerlendirilebildiği durumlarda Şirket tarafından kişisel veri işleme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Şirket kişisel veri işleme şartları kapsamına girmeyen herhangi bir kişisel veri işleme faaliyetinde bulunmamaktadır.


KVKK’da yer alan kişisel veri işleme şartları şunlardır;

İlgili kişinin açık rızasının bulunması,

Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.


5. Kişisel Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?

Kişisel verileriniz bu Aydınlatma Metninde gösterilen amaçlar için ve buradaki vasıtalarla, yetkili kamu kurum ve kuruluşları, yargı mercileri, infaz mercileri, emniyet birimleri ile sözleşmeli ürün ve veya hizmet alınan tedarikçiler, iş ortakları ve danışmanlarıyla ile paylaşılmaktadır.

Şirketin faaliyetlerinin tamamlayıcısı niteliğindeki hizmetleri aldığı işbirliği yaptığı danışman kuruluş taraflarla yürüttükleri faaliyetlerin amaçlarıyla sınırlı olarak veri paylaşımı yapılabilmektedir.

Şirket amaçlarını ilgilendirmeyen hiçbir veri aktarımı yapmamaktadır. Örneğin; rızanız doğrultusunda elde etmiş olsak dahi araç plakanıza ait bilgiler yukarıda gösterilen kişi ve kurumlar da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü kişi ile paylaşılmamaktadır. Bu belirlemenin istisnası, söz konusu veriye ilişkin aktarımın mevzuat ile zorunlu kılınması, yahut bir suç soruşturması için mecburi olması veya resmî bir makamca mevzuata dayalı olarak ve gerekçesi gösterilerek talep edilmesidir.


6. Haklarınız Nelerdir?


Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin doğru ve güncel olması önemlidir. Bu nedenle kişisel verilerinizde bir değişiklik meydana geldiğinde lütfen bize bildiriniz. Aksi halde, sistemlerimizde tuttuğumuz verilerdeki yanlışlıklardan sorumlu olmayacağımızı bildiririz. KVKK’nın “İstisnalar” başlıklı 28. maddesinde öngörülen haller saklı kalmak kaydıyla, Kanun’un 11. maddesi çerçevesinde haklarınız;  Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin;


a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme,

f) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

g) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

h) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve

i) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme


haklarına sahipsiniz.


7. Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

“başvuru formu”nu talebiniz/şikâyetiniz doğrultusunda doldurarak, söz konusu formu bilgi@shopalm.com adresi üzerinden tarafımıza iletebilir veya formu fiziki olarak doldurarak Bahçelievler Mah. 323/1 Cad. B Blok Gazi Üniversitesi Teknokent Binası No: 10/50b İç Kapı No: 10 Gölbaşı / Ankara adresine kargo/posta vasıtasıyla gönderebilirsiniz.

Talebinizi üstte gösterilen yöntemlerden birisini kullanarak tarafımıza iletmeniz durumunda KVKK md. 13/2 gereğince, talebiniz en geç 30 gün içinde değerlendirilecek ve tarafınıza konuyla ilgili bilgi verilecektir. Eğer talebiniz kabul edilirse, gerekli işlemler derhal veri sorumlusu Şirket tarafından yerine getirilecektir.

Talepler kural olarak ücretsiz karşılanır ancak, talebin gereğini yerine getirmek masraf gerektiriyorsa “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hk. Tebliğ” madde 7’de öngörülen; “İlgili kişinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, 10 sayfaya kadar ücret alınmaz. 10 sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 TL işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde veri sorumlusu tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.” hükmü gereğince Şirket tarafından ücret istenebilecektir.


8. Veri Sorumlusu ve İrtibat Kişisi

İşbu Aydınlatma Metninde ifade edilmiş olduğu üzere Şirket, KVKK gereğince veri sorumlusudur.

Veri Sorumlusu Bilgisi

Açık Adı : Shopalm Ödeme Çözümleri ve Teknolojileri Anonim Şirketi

Kısa Adı : Şirket veya Shopalm

Adres : Bahçelievler Mah. 323/1 Cad. B Blok Gazi Üniversitesi Teknokent Binası No: 10/50b İç Kapı No: 10 Gölbaşı / Ankara

İnternet Sitesi : https://www.shopalm.com